Miscanthus Giganteus

De structuur

Kratiste producten zijn door middel van extrusie vervaardigd. Extrusie betekent dat de materialen gesmolten worden, om deze vervolgens door middel van koeling en vacuüm in model te vormen.

Door de verwerkingsmethode worden deze producten glad. Echter, de initiële klantvraag was juist een structuur te creeëren waar tegen de plant prettig aan kan groeien.

Hiervoor is na jaren ontwikkeling een uniek, gepatenteerd proces ontwikkeld. Dit proces zorgt ervoor de biodegradeerbare klimstokken en steunstokken niet alleen natuurlijk ogen, maar dit ook zijn. Door de structuur van de natuurlijke habitat over te nemen, voelen planten zich fijn bij deze producten. De extra grip zorgt er tevens voor dat de plant minder snel van de stok afglijdt.

PLA en Miscanthus Giganteus

Voor de producten van de Kratiste klimstokken en steunstokkenworden tientallen procenten Miscanthus Giganteus gebruikt. Dit proces is gepatenteerd. Dankzij het gebruik van de vezels verbetert de biodegradeerbaarheid en hoeft minder PLA te worden gebruikt voor de productie. Ondanks dat dit een biodegradeerbaar materiaal is, gelooft Kratiste in het gebruik van zoveel mogelijk lokale en traceerbare grondstoffen. De blockchain  waarop het grondstoffenpaspoort van de producten zichbaar wordt, is momenteel volop in ontwikkeling. Dit dient als doel dat de grondstoffen volledig in kaart zijn gebracht waardoor een duurzaam product gegarandeerd kan worden.

Kratiste in facts and figures

Despite the fact that Kratiste was only founded in 2022, the company is already having a major impact.
Are you going to help us on our way to 1 billion sustainable stakes, poles and clips?

m2 Miscanthus

climbing poles and support stakes

clips