Miscanthus Giganteus

Polylactide

Dit materiaal wordt in de volksmond vaak PLA genoemd  (van het Engels: polylactic acid). Het is een thermoplastische polymeer gemaakt van melkzuur. Producten gemaakt van PLA zijn biologisch afbreekbaar c.q. composteerbaar. Ze worden gemaakt uit hernieuwbare, plantaardige grondstoffen zoals suikerriet, aardappelschil of maiszetmeel.

De CO2 uitstoot voor de productie van PLA is grofweg 50% minder dan voor reguliere kunststoffen.

Helaas zijn de productiekosten van PLA erg hoog. Dat zorgt ervoor dat het voornamelijk als voedselverpakking wordt gebruikt. Kratiste gelooft echter dusdanig in duurzaamheid dat dit materiaal desondanks toch is gekozen als basis voor de Kratiste klimstokken en steunstokken.

PLA en Miscanthus Giganteus

Voor de producten van de Kratiste klimstokken en steunstokken worden tientallen procenten Miscanthus Giganteus gebruikt. Dit proces is gepatenteerd. Dankzij het gebruik van de vezels verbeterd de composteerbaarheid en hoeft minder PLA te worden gebruikt voor de productie. Ondanks dat dit een composteerbaar materiaal is, gelooft Kratiste in het gebruik van zoveel mogelijk lokale en traceerbare grondstoffen. De blockchain waarop het grondstoffenpaspoort van de producten zichbaar wordt, is momenteel volop in ontwikkeling. Dit dient als doel dat de grondstoffen volledig in kaart zijn gebracht waardoor een duurzaam product gegarandeerd kan worden.

Kratiste in facts and figures

Despite the fact that Kratiste was only founded in 2022, the company is already having a major impact.
Are you going to help us on our way to 1 billion sustainable stakes, poles and clips?

m2 Miscanthus

climbing poles and support stakes

clips