Over ons

Het verhaal van Kratiste

Zie assortiment

zoek jouw partner

Duurzame impact

Documentatie

Duurzame Plant Support

Het verhaal begint in 2020. Bart Janssen, eigenaar van CoBaplant, is op zoek naar een duurzamer alternatief van zijn mosstokken. Hij zou graag de Sri-Lankse kokos, PVC pijp en ijzeren krammen willen vervangen door een duurzaam alternatief.

Ook moet de stok een ‘boomschors’-structuur hebben, omdat het water de wortels activeert in die structuur en sneller vastgroeit.

Na enkele brainstormsessies neemt Ruplex de uitdaging aan.

Ruim 1,5 jaar later is de Kratiste klimstok een feit. Het unieke zorgt voor een ruwe structuur waarop vocht wordt vastgehouden, waardoor de klimstok de groei bevordert. Ook kunnen de worstels intern direct bewaterd worden, zoals dit in de kwekerij ook gebeurt. Natuurlijk is dit alles vervaardigd uit volledig biodegradeerbare grondstoffen.

Our Promise to You

Kratiste gaat voor ultieme transparantie. Dat betekent niet dat wij geen ambities hebben om het assortiment nóg duurzamer te maken. Maar dat betekent wel dat je bij ons altijd het eerlijke, traceerbare verhaal krijgt. 

Z

Biodegradeerbaar

De grondstoffen zijn biodegradeerbaar. De hoofdbestandsdelen zijn PLA en Miscanthus Giganthus.

Z

Look & Feel

Het gepatenteerde proces dat wij in eigen beheer uitvoeren, zorgt voor unieke eigenschappen waaarvan de planten én klanten profiteren.

Z

Traceerbaar

Via onze publiek toegankelijke blockchain kan iedereen de grondstoffen nagaan. De Miscanthus kweken we zelf!

Z

Made in Holland

Door de productie in Nederland kunnen wij aantoonbaar duurzame producten leveren van zeer hoge kwaliteit.

Draag jij je ‘stokje’ bij?

Alleen collectief kunnen we de klimaatcrisis aanpakken. Jij speelt daarin een essentiële rol…

Of je kweker, groothandel, retailer of consument bent, met de keuze voor Kratiste verduurzaam je minimaal één stokje. Dit lijkt weinig, maar jij zet hiermee een duurzame ketingreactie in beweging!

Biodegradable Kratiste klimstok voor Mostera