Miscanthus Giganteus

Miscanthus Giganteus: het gewas van de toekomst

Vanzelfsprekend is dit maar gedeeltelijk terecht omdat Miscanthus Giganteus niet alle wereldse problemen oplost. Het kan echter wel bijdragen aan de klimaatcrisis. Miscanthus Giganteus wordt in de volksmond vaak Olifantengras genoemd. Kratiste is al enkele jaren bezig met het verwerken en verbouwen van Olifantengras. Het gewas heeft namelijk grote voordelen:

  • Olifantengras neemt 20-30 ton CO2 per hectare op. Dit is ongeveer vier keer zoveel als een Europees bos). De CO2 wordt door fotosynthese omgezet in vaste vezel. Waarna deze geschikt is voor verwerking in de Kratiste klimstokken en steunstokken.
  • Dankzij het lage vochtigheidspercentage (9-16%) is het geschikt voor verwerking zonder drogen of chemische bewerking.
  • Er zijn voor de groei geen bestrijdingsmiddelen nodig. Dankzij de hoogte van het gewas dan onkruid na verloop van tijd niet meer groeien. Ook laat het gewas voor de winter zijn blad los. Dit valt op de grond en dient als natuurlijke bodembedekker tegen onkruid.
  • Regenwater is voldoende voor de groei van het gewas. Er is dus geen irrigatie nodig.

Unieke Structuur Met Miscanthus Giganteus (Olifantengras) 

Voor de producten van de Kratiste klimstokken en steunstokken worden tientallen procenten Miscanthus Giganteus gebruikt. Dit proces is gepatenteerd. Dankzij het gebruik van de vezels verbeterd de composteerbaarheid en hoeft minder PLA te worden gebruikt voor de productie. Kratiste gelooft in het gebruik van zoveel mogelijk lokale en traceerbare grondstoffen. De blockchain  waarop het grondstoffenpaspoort van de producten zichbaar wordt, is momenteel volop in ontwikkeling. Dit dient als doel dat de grondstoffen volledig in kaart zijn gebracht waardoor een duurzaam product gegarandeerd kan worden.

Kratiste in facts and figures

Despite the fact that Kratiste was only founded in 2022, the company is already having a major impact.
Are you going to help us on our way to 1 billion sustainable stakes, poles and clips?

m2 Miscanthus

climbing poles and support stakes

clips