Duurzame Impact

Zichtbare verduurzaming

Plantenondersteuning anno nu

Vele decennia hadden jouw klanten één keuze voor het ondersteunen van hun plant: kokosstokken met een plastic binnenkant óf geïmpregneerde bamboe.

Kratiste biedt een 100% natuurlijk alternatief! Niet alleen is het product natuurlijk, maar het heeft zelfs dé natuurlijke structuur waar planten van houden.

Hier vindt je alle informatie die de CSR-afdeling nodig heeft voor het bereiken van de duurzaamheidsdoelen van de jouw bedrijf. Ook speel je in op de groeiende vraag naar duurzame, lokale producten van consument.

Een gemakkelijk en volledig concept

Eindelijk… plantenstokken zonder (micro-)plastics

Hoge volumes mogelijk door de voordelige prijsstelling

Optionele whitelabel of co-branding van POS

Zonder risico of moeite een duurzame omzetbron

In 3 stappen naar duurzame omzetgroei

Ontvang gratis de Kratiste display (ter waarde van €150,- zonder handelswaren) en start vandaag zonder moeite of risico aan duurzame omzetgroei! LET OP: beperkt aantal beschikbaar, er wordt op basis van inschrijving uitgeleverd.

Z

1. Vraag jouw exporteur

Jouw exporteur kan jou van een gratis samplebox én productinformatie voorzien.

2. Gratis Point Of Sale

De Point Of Sale display (ter waarde van €150,- zonder handelswaren) wordt kosteloos én Plug en Play op een Deens kar geleverd. De POS display wordt gevuld met handelswaren zodat je direct na levering kunt starten met verkopen. Doordat  Kratiste aangesloten is bij Royal FloraHolland, werken leveringen voor jou zoals gebruikelijk.

3. Duurzame omzetgroei

Je bereikt nu nieuwe doelgroepen met innovatieve, 100% natuurlijke klimstokken voor planten. Tevens verduurzaam je jouw winkel en bouw je dagelijks aan duurzaam concurrentievoordeel.

SDG 9.
Industrie, innovatie en infrastructuur

Innovatieve stuctuur

De innovatieve, 100% natuurlijke Kratiste klimstokken worden volledig in Nederland gemaakt. Hierdoor nemen de supply-chain risico’s voor onze klanten af. Ook zorgt de lokale productie voor een lagere belasting van de wereldwijde infrastructuur.

Impact op industrie

Neem verantwoordelijkheid

SDG 12.
Verantwoordelijke consumptie en productie

Kies verantwoordelijk

Kratiste heeft het voor jou mogelijk gemaakt om over te schakelen naar verantwoordelijke gebruik én productie. Door 100% natuurlijke grondstoffen te gebruiken, prijsniveau’s nagenoeg gelijk te trekken én door de volledig Nederlandse productie.

Neem verantwoordelijkheid

SDG 13.
Klimaat actie

Positieve impact

Vanaf nu kun jij duurzame klimstokken leveren zonder micro-plastics. Niet alleen is de CO2-uitstoot lager, maar ook het transport is 95% minder! De klimstokken worden hoofdzakelijk gemaakt uit Melkzuur (resten van voedsel) én Olifantengras van Nederlandse bodem

Impact op klimaat

Neem verantwoordelijkheid

SDG 15.
Leven op het land

Biodiversiteit

Het Nederlandse Olifantengras dat Kratiste voor haar klimstokken gebruikt, groeit jaar 3,5 meter hoog. Het Olifantengras wordt pas in het voorjaar geoogst. Door de uitstekende beschutting wordt de biodiversiteit positief gestimuleerd.

Neem verantwoordelijkheid

SDG 17.
Partnerschappen voor doelen

Effectieve partnerschappen

Door samen te werken met Kratiste, help jij diverse aangesloten partners. Zo zijn wij WNF Business supporter én zijn we een Sociale Onderneming, aangesloten bij Social Enterprise NL.

Word partner

Documentatie

Het productieproces van Kratiste is uniek in de tuinbouw. In deze infographic het productieproces van Kratiste. 

Documentatie voor de winkelvloer? In de leaflets van Kratiste staat het verhaal achter onze producten kort beschreven in het Nederlands, Duits, Engels en Frans.

Wij vinden dat een goede wereld begint bij de fabrikant. Daar hoort ook een zeer hoge mate van transparantie bij. Daarom leveren wij de Kratiste klimstokken mét grondstoffenpaspoort.

Jij vraag je misschien af…

Is Kratiste aangesloten bij Royal FloraHolland?

Ja, je kunt Kratiste klimstokken gewoon bij je reguliere exporteur bestellen.

Kunnen alle retailers Kratiste producten verhandelen?

Ja, elke retailer kan Kratiste klimstokken eenvoudig bestellen. De Kratiste klimstokken kennen geen bederf, zijn even betaalbaar als de plastic-variant (retailniveau) én bieden een nette bijdrage aan de omzet/marge per m2. Hierdoor is het een ideaal product voor retailers die een hogere omzet willen behalen door middel van duurzame producten.

Help ik de wereld door Kratiste klimstokken te gebruiken?

Ja, Kratiste produceert de 100% natuurlijke klimstokken in een eigen fabriek in Nederland. Door, naast het minimale transport, plantenresten te gebruiken zoals aardappelschillen (PLA) en Olifantsgras heeft het product een lage CO2-footprint.

Is Kratiste de fabrikant?

Ja, alle 100% natuurlijke klimstokken die Kratiste verkoopt worden door het bedrijf zelf gemaakt in zijn Nederlandse fabriek. De grondstofmix en natuurlijke structuur van onze producten is volledig uniek. Zelfs de natuurlijke grondstoffen verbouwen we samen met onze Nederlandse boeren.

Hoe werkt het concept van Kratiste?

In slechts 21 seconden leer jij hoe je de mooiste kamerplanten maakt. Klik hier om de video te bekijken.

Zijn jullie klimstokken veel duurder?

Nee, de losse verkochte Kratiste klimstokken zijn vaak even duur als de niet-duurzame variant. Als gekeken wordt naar de werkelijke kosten voor de wereld is de Kratiste klimstok zelfs een stuk goedkoper.