Biodegradeerbaar

Door aardolie, ijzer en/of kokos te vervangen door plantaardige materialen wordt duurzame plant support industrieel composteerbaar.

Home > Biodegradeerbaar

Duurzame grondstoffen

De hoofdingrediënten van de Kratiste klimstokken en steunstokken zijn PLA en Miscanthus. Deze materialen zijn industrieel composteerbaar. Deze grondstoffen bevatten geen  bestrijdingsmiddelen, plastic of andere schadelijke stoffen.

PLA

Polylactide Dit materiaal wordt in de volksmond vaak PLA genoemd  (van het Engels: polylactic acid). Het is een thermoplastische polymeer gemaakt van melkzuur. Producten gemaakt van PLA zijn biologisch afbreekbaar c.q. composteerbaar. Ze worden gemaakt uit...

Miscanthus Giganteus

Miscanthus Giganteus: het gewas van de toekomst Vanzelfsprekend is dit maar gedeeltelijk terecht omdat Miscanthus Giganteus niet alle wereldse problemen oplost. Het kan echter wel bijdragen aan de klimaatcrisis. Miscanthus Giganteus wordt in de volksmond vaak...

Onze beloftes

Kratiste gaat voor ultieme transparantie. Dat betekent niet dat wij geen ambities hebben om het assortiment nóg duurzamer te maken. Maar dat betekent wel dat je bij ons altijd het eerlijke, traceerbare verhaal krijgt. 

Z

Biodegradeerbaar

De grondstoffen zijn biodegradeerbaar. De hoofdbestandsdelen zijn PLA en Miscanthus Giganthus.

Z

Look & Feel

Het gepatenteerde proces dat wij in eigen beheer uitvoeren, zorgt voor unieke eigenschappen waaarvan de planten én klanten profiteren.

Z

Traceerbaar

Via onze publiek toegankelijke blockchain kan iedereen de grondstoffen nagaan. De Miscanthus kweken we zelf!

Z

Made in Holland

Door de productie in Nederland kunnen wij aantoonbaar duurzame producten leveren van zeer hoge kwaliteit.

Kratiste in facts and figures

Despite the fact that Kratiste was only founded in 2022, the company is already having a major impact.
Are you going to help us on our way to 1 billion sustainable stakes, poles and clips?

m2 Miscanthus

climbing poles and support stakes

clips