Ontdek de geheimen van experts

Ontdek #3 geheimen en kweek de mooiste kamerplanten

Voorkom tijd en geld verspilling

Knakkende stelen of doorhangende planten, je bent klaar met falende klimplanten. Dat snappen wij! De makkelijkste manier naar mooiere planten is de plant de juiste steun te geven. Hierdoor kweek je sneller een plant waar je gelukkig en blij van wordt.

Eindelijk… plantenstokken zonder (micro-)plastics.

Planten kweken was nog nooit zo leuk en makkelijk.

Biedt jouw planten de structuur waar zij van houden.

Ervaar de kracht van de natuur.

Leer de geheimen van jouw planten

Hey Plantenliefhebber

Vanaf het moment dat jij kamerplanten koopt zie je het voor je hoe ze jouw huis verrijken. Met prachtige groene kleuren en dagelijkse groei.

Maar wat gebeurd er als stelen knakken, doorhangen of zelfs breken? Frustrerend, toch?

Wij leren jou gratis de #3 geheimen van jouw plant. Ken je deze geheimen? Dan verzeker jij jezelf dat jij vanaf nu mooiere planten kweekt.

In 3 stappen kweek jij de mooiste kamerplanten

Z

1. Plaats de klimstok

Plaats de klimstok zo dicht mogelijk bij de stam op de bodem van de pot. En spuit de plant tijdens de groei regelmatig nat. Dit activeert de luchtwortels waardoor de (klim-)plant zichzelf sneller hechten aan de klimstok.

2. Ondersteun de plant

De 100% natuurlijke clips schuiven gemakkelijk in de gleuven van de klimstok. Hierdoor komen de stelen vast te zitten aan de klimstok. Deze clips zijn iets flexibel zodat ze zorgen voor een optimale sapstroom in de plant. Dat zorgt voor meer energie voor de groei van de plant.

3. Verleng de stok

Nu de plant mooi en gezond groeit, bereikt deze de bovenkant van de stok. Je kunt de klimstok nu langer maken met een verlengstuk.

Deze resultaten kun jij bereiken!

Honderduizenden (blije) planten groeien al zoals in de jungle.

Review

Een volledig onafhankelijk klant-review.

 

Full credits: Abi Bloom

Jij vraagt je misschien af…

Hoe krijg ik mooie kamerplanten?

De snelste en eenvoudigste manier om prachtige resultaten te boeken, lees je in het E-book: de #3 geheimen van jouw planten.

Zitten er ook micro-plastics in jullie klimstokken?

Nee, onze 100% natuurlijke klimstokken zijn volledig vrij van (micro-)plastics. Helaas is dat (nog) niet het geval met veel andere steunstokken die de consument nu koopt. Deze worden geïmpregneerd tegen schimmel. Dit is nodig omdat bamboe suikers bevat. Dit zorgt ervoor dat er schimmel ontstaat, net als bij een boterham die blijft liggen. In de traditionele mosstok zit een plastic buis die in de afvalverwerking (micro-)plastics kan veroorzaken.

Waarom is Kratiste de eerste fabrikant die een 100% natuurlijke klimstok produceert?

Kratiste heeft drie jaar lang met een gespecialiseerd team fulltime ontwikkeld aan de Kratiste klimstok. Toen we startte met de ontwikkeling van de Kratiste klimstok dachten veel mensen dat het niet mogelijk zou zijn. Dat kwam omdat in de kwekerij nagenoeg dezelfde omstandigheden gelden als in de afvalverwerking voor groen afval: hoge luchtvochtigheid, warmte (>55 graden Celcius) en bacterieën. Op basis van deze drie voorwaarden kan een Kratiste klimstok composteren in de afvalverwerking. Na jaren van ontwikkeling en testen hebben we het juiste recept van grondstoffen gevonden, in samenwerking met diverse kwekers. Dit hele traject hebben we gedaan omdat we vinden dat de consument én de wereld een alternatief verdiende op niet-duurzame plantenondersteuning uit Azië.

Help ik de wereld met Kratiste klimstokken?

Ja, Kratiste produceert de 100% natuurlijke klimstokken in zijn eigen fabriek in Nederland. Daardoor hoeven de stokken niet uit Azië vervoerd te worden om bij jouw plant terecht te komen.

Is Kratiste de fabrikant?

Alle 100% natuurlijke klimstokken die Kratiste verkoopt, worden door het bedrijf zelf gemaakt in de fabriek in Geldermalsen. De grondstofmix en natuurlijke structuur van onze producten is volledig uniek. Zelfs de natuurlijke grondstoffen verbouwen we samen met onze Nederlandse boeren.

Waar zijn Kratiste klimstokken van gemaakt?

De klimstokken van Kratiste worden gemaakt van 100% natuurlijke materialen. De grondstoffen die gebruikt worden voor het produceren van de klimstok zijn hoofdzakelijk aardappelzetmeel (PLA) en Nederlandse Olifantsgras. Door plantenresten te gebruiken voor heeft het product een lage CO2 footprint. Bij elke product leveren wij een digitaal grondstoffenpaspoort, waardoor de grondstoffen volledig ingezichtelijk zijn. Dat fabrieken transparant zijn in de werkwijze is cruciaal om een duurzamere wereld voor ons allemaal te realiseren.

Hoe werkt het concept van Kratiste?

In slechts 21 seconden leer jij hoe je de mooiste kamerplanten maakt. Klik hier om de video te bekijken.

Zijn jullie klimstokken veel duurder?

Nee, onze 100% natuurlijke klimstokken zijn in veel gevallen even duur als de plastic variant. Dit komt omdat wij het belangrijk vinden dat duurzaamheid voor iedereen bereikbaar.

Zitten er nadelen aan 100% natuurlijke klimstokken?

De natuurlijke klimstokken van Kratiste kun je beter vergelijken met planten dan met plastic klimstokken of bamboe. Geen stok is hetzelfde en de ene stok zal beter passen bij jouw eisen dan de andere.

De structuur van elke klimstok is uniek en variëert. Ook kan de klimstok vanzelfsprekend volledig composteren als je de juiste omstandigheden creëert voor de klimstok: veel microben, een hoge temperatuur en veel vocht.

LET OP: de Kratiste klimstok is bestendig tot 50 graden Celcius. Daarna wordt het materiaal zachter naar mate de temperatuur oploopt. Als je de temperatuur weer onder de 50 graden laat zakken, dan wordt het materiaal weer hard.